Nova eksplozija u Sarajevu
0

Nakon pucnjave bačena bomba na zgradu u Prijedorskoj ulici

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
U ulici Prijedorska u Sarajevu u subotu oko 01.00 sati došlo je do upotrebe vatrenog oružja i aktiviranja eksplozivne naprave, saopćeno je iz MUP-a KS.

Prema informacijama iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo, povrijeđenih nije bilo, ali je pričinjena materijalna šteta na fasadi zgrade ispred koje je bačena bomba i stanu vlasnika S. R., koji koristi B. S.

U tom stanu zatečena je osoba inicijala M. H., rođen 1991. godine. M. H. je lišen slobode, zbog postojanja osnove sumnje da je počinio kazneno djeli uzazivanja opće opasnosti, 20. oktobra 2010. godine, aktiviranjem eksplozivne naprave ispred kafića "Music" u ulici Zmaja od Bosne u općini Novo Sarajevo, navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Uviđaj su izvršili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova koji su u ulici Prijedorska do broja 22 pronašli čahure od vatrenog oružja i "kašiku" od ručne bombe.

Podsjećamo, 19. oktobra je najprije došlo do tučnjave i vatrenog obračuna ispred kafića "Music" na Pofalićima, i tom prilikom su povrijeđene tri osobe, među kojima i vlasnik tog ugostiteljskog objekta, Muamer Helać.

Sutradan je bačena bomba ispred kafića "Music", a povrijeđenih u tom napadu nije bilo, ali je pričinjena materijalna šteta na objektu.

Također, nepoznata osoba, ili više njih, aktivirala je eksplozivnu napravu 21. oktobra u ulici Ruđera Boškovića, kod broja 190, u sarajevskom naselju Pofalići.