Crna hronika
7

Nakon pokušaja ubistva Fejsala Hrustanovića: Zatraženo pritvaranje Teufika Mušića

Piše: E. F.
Uviđaj na mjestu ranjavanja Hrustanovića (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Uviđaj na mjestu ranjavanja Hrustanovića (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu zatražilo je da se Teufiku Mušiću (63) odredi jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je jučer pokušao ubiti Fejsala Hrustanovića (69).

"Protiv osumnjičenog, nakon saslušanja, otvorena je istraga zbog krivičnog djela pokušaj ubistva. Postupajuća tužiteljica uputila je prijedlog Kantonalnom sudu u Sarajevu da mu se odredi i mjera jednomjesečnog pritvora, kazao je za Klix.ba Alem Hamzić, portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, pritvor osumnjičenom je predložen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo i zbog činjenica da bi njegov boravak na slobodi izazvao uznemirenje javnosti, naročito zbog činjenice da je za krivično djelo koje mu se stavlja na teret predviđena kazna i veća od deset godina zatvora.

Podsjećamo, Mušić je jučer na platou ispred ulaza u zgradu Elektroprivrede ispalio četiri hica u Hrustanovića, nakon čega se predao policiji. Ranjavanje Hrustanovića bilo je kulminacija dugogodišnjeg sukoba između dvojice muškaraca.

Mušić, inače direktor rent-a-car firme Neckar, je na svom blogu godinama iznosio teške optužbe na račun Hrustanovića, bivšeg direktora BH Triglav osiguranja, protiv kojeg je prije četiri godine podnio krivičnu prijavu.

Mušić je bivši policajac koji je 1996. godine odlučio ponovo pokrenuti porodični biznis iznajmljivanja automobila koje su godinama osiguravali u Triglav BH osiguranju, na čijem se čelu od 1997. godine nalazio Hrustanović.

Nakon nekoliko godina uspješne saradnje došlo je do komplikacija i međusobnih optužbi koje su kulminirale pucnjavom i ranjavanjem Hrustanovića koji je ranjen u predjelu desne strane grudnog koša i prostrelne rane desne natkoljenice.