Nestao u Metkoviću
32

Nakon 26 dana potrage u Neretvi pronađeno beživotno tijelo nestalog Ante Bebića

G. Š.
Foto: Metković.hr
Foto: Metković.hr
Nakon 26 dana pretrage rijeke Neretve i njenih obala od Metkovića do Ploča danas je pronađeno tijelo 40-godišnjeg Ante Bebića koji je po policijskim saznanjima 20. januara skočio u rijeku s Lučkog mosta kod Metkovića.

Iz Dubrovačko-neretvanske policije navode da je tijelo nestalog Bebića, nakon 26 dana pretrage Neretve i njenih obala, pronađeno oko 10 sati u blizini mjesta Komin.

Napomenuli su da je policija nestanak Ante Bebića od prvog dana povezivala s osobom koja je navodno u jutarnjim satima 20. januara skočila s Lučkog mosta u rijeku Neretvu.

"Slijedeći tu pretpostavku, policija je potragu za Antom Babićem usmjerila upravo na rijeku Neretvu od Metkovića do Ploča", navode iz policije.

U pretragu korita i obale rijeke, osim službenih policijskih plovila bila su uključena i plovila HGSS-a i Lučke kapetanije koji su intenzivno i ustrajno pretraživali rijeku Neretvu i njenu obalu.

Identifikacijom je utvrđeno da se radi o Anti Bebiću i ovim pronalaskom je potraga za njim službeno dovršena. Nakon provedene obdukcije tijelo preminulog muškarca će biti predano porodici.