Trebinje
0

Najveća pljenidba droge u istočnoj Hercegovini

SRNA
Trebinjska policija zaplijenila je u mjestu Mesari 6,164 kilograma marihuane, šest stabljika indijske konoplje i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa neovlaštenom proizvodnjom i trgovinom opojnim drogama, a uhapšeno je i lice čiji su inicijali M.P. (41) iz Sarajeva.

Načelnik Kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Trebinje Slado Ninković rekao je da je riječ o najvećoj pljenidbi droge na području istočne Hercegovine od početka godine.

On je naveo da je droga pronađena tokom pretresa kuće, pomoćnih objekata i okućnice, koji su vlasništvo M.P. koga su uhapsili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i predali ga kolegama u CJB Trebinje.

Osumnjičeni M.P. je poslije kriminalističke obrade predat Okružnom tužilaštvu Trebinje uz izvještaj o neovlaštenoj proizvodnji i trgovini opojnim drogama.

Prema nezvaničnim saznanjima, riječ je o Milanu Popoviću.  

Ninković je podsjetio da su pripadnici Policijske uprave Grude pronašli 5,4 kilograma skanka u putničkom motornom vozilu kojim je upravljao Trebinjac čiji su inicijali M.A. 

On je napomenuo da je trebinjska policija, na zahtjev Policijske uprave Grude i Osnovnog suda Trebinje, pretresla kuću koju koristi ovo lice i tom prilikom je pronašla predmet zvani "kocka", koji služi za skidanje elektronske zaštite prilikom krađe putničkih motornih vozila.
Prema nezvaničnim saznanjima, riječ je o Miodragu Ateljeviću.