Crna hronika
18

Na Vratniku izbušene gume na automobilima

Piše: E. F.
Oštećeni automobili na Vratniku (Foto: Feđa Krvavac7Klix.ba)
Vratnik (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U sarajevskom naselju Vratnik, u ulici Ispod oraha, danas je osvanulo nekoliko automobila sa izbušenim gumama. Kako Klix.ba saznaje, u ovoj ulici oštećeno je šest vozila na kojima je probušena po jedna guma.

Također, nekoliko automobila je i oštećeno tako što su po njima napravljene parnice.

No, prema riječima mještana, samo nekoliko ulica dalje, tačnije na vratničkom Mejdanu, oštećen je veći broj vozila te su tako izbušene gume na još 10 automobila.

Međutim, u sarajevskoj policiji kažu kako za sada nemaju informacija o ovom slučaju.

Bez poziva policije

Prema riječima mještana, ovo nije prvi put da im se na ovakav način nanosi šteta ali nisu obavijestili policiju kako bi intervenisala u ovom slučaju.

Inače, na području Sarajeva sve češće se bilježi masovno bušenje guma na parkiranim automobilima.

Prije dvadesetak dana tokom noći izbušene su gume na 37 vozila na Koševskom Brdu i to u ulicama Braće Begić, Muhameda Hadžijahića i Nusreta Šišića Dede.

Ovom slučaju prethodilo je bušenje guma na velikom broju automobila u sarajevskom naselju Breka tačnije u ulici Ismeta Mujezinovića. Tada je oštećeno više od 33 vozila.

Sarajevska policija rasvijetlila je ovo krivično djelo oštećenja tuđe stvari, a za oštećenje vozila okrivljeni su maloljetnici i to B.A. i S.J. oba rođena 1997.godine.

Dječaci su se bušenjem guma na automobilima svetili svojom komšijama koji su im branili da se igraju u tom dijelu ulice. Oba ova maloljetnika su i prije tri mjeseca u ovom dijelu grada izbušili gume na pet automobila.

Oštećeno više od 100 automobila

Tako, u posljednjih nekoliko mjeseci u sarajevskim naseljima na ovaj način oštećeno je više od 100 vozila.

Podsjećamo, u naselju Aneks polovinom decembra su izbušene gume na 11 parkiranih automobila. Šteta je načinjena automobilima koji su se nalazili u ulici Muftije Džabića, a gume su izbušene šrafcigerom.

Sarajevska policija je nedugo nakon ovog događaja i uhapsila krivca, a ispostavilo se da se radi o Ahmedu Fočaku (1967.) iz Sarajeva koji ima debeo policijski dosije.

Sedam dana ranije izbušene su gume na nekoliko automobila u ulicama Odobašina kod broja 40 i Avde Jabučice.

Slična stvar se dogodila i na Stupu 22. januara, kada su izbušene gume na sedam automobila koji su se nalazili na parkingu kod Tibrinih zgrada, odnosno u Latičkoj ulici do broja jedan, u sarajevskom naselju Stup.