Crna hronika
0

FOTO / Na području Rudog spriječeno krijumčarenje stoke

Sarajevo-x.com
Radeći na sprečavanju krijumčarenja stoke preko državne granice policijski službenici Jedinice granične policije Višegrad su u saradnji sa pripadnicima Stanice granične policije Priboj MUP-a Republike Srbije 1. augusta 2011. godine u 12 sati u graničnom pojasu na području planine Bič spriječili krijumčarenje 58 grla sitne stoke (ovaca).

Na licu mjesta zatečena su i tri državljana Bosne i Hercegovine, S. S. (1968.), R. S. (1960.) i N. N. (1990.), koji se sumnjiče da su počinili krivično djelo iz člana 214. stav 2. KZ BiH krijumčarenje.

Spomenuta lica nisu posjedovala nikakvu dokumentaciju o porijeklu i zdravstvenom stanju stoke. O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH koji je naložio da se osobe ispitaju u svojstvu osumnjičenih i dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, te da se predaju Upravi za indirektno oporezivanje BiH na daljnje postupanje, što je i učinjeno.

Državljanima BiH su zbog ilegalnog prelaska državne granice uručeni i prekršajni nalozi u skladu sa Zakonom o graničnoj kontroli, saopšteno je iz Granične policije BiH.