Crna hronika
15

Mustafa Husović za Klix.ba: Taksista me pretukao bez ikakvog povoda

Piše: E. F.
U subotu navečer u sarajevskom naselju Koševsko Brdo Mustafa Husović (39) iz Sarajeva brutalno je pretučen, a kako je sam ispričao za Klix.ba, za batine koje je dobio nije bilo nikakvog povoda.

Naime, do incidenta je, kako tvrdi naš sagovornik, došlo na taksi stajalištu u ovom naselju i to nakon što je Husović došao do stajališta i zatražio uslugu vožnje od taksiste koji se u datom momentu tu nalazio. Međutim, naišao je na negativan odgovor.

"'Izlazi mi iz auta', rekao mi je, a ja sam odmahnuo drsko rukom. Odjednom, on je izletio iz auta i dok sam ja odlazio udario me sleđa tako da sam odmah pao na zemlju. Nastavio me je udarati i šutati nekoliko minuta, nisam se čak mogao ni odbraniti“, kazao je za Klix.ba Mustafa Husović.

Potom se taksista odvezao u svom automobilu i od tada mu se gubi svaki trag.

"Ja sam uspio nekako ustati i otići do kuće. Tek kada sam došao kući vidio sam krv te sam otišao na KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Tamo su mi konstatovane teške tjelesne povrede, slomljen nos i kontuzije po cijelom tijelu“, kaže Husović.

On tvrdi da ga je pretukao Izet Biber, član Udruženja Sarajevotaxi oznake 441.

Husović je sve prijavio i sarajevskoj policiji, odnosno PU Centar, a kojoj je predao i ozljedni list Kliničkog centra u Sarajevu. Prema njegovim riječima, policija već ima nalog za njegovo hapšenje.

Klix.ba saznaje u sarajevskoj policiji da je Husović prijavio cijeli slučaj te da službenici MUP-a Kantona Sarajevo rade na rasvjetljavanju ovog slučaja.

S druge strane, u Sarajevotaxiju su nam kazali kako je člana njihovog Udruženja napala pijana mušterija.

"Činjenica je da je došlo do ovog incidenta na taksi stajalištu i da je naš član odbio vožnju. No, prema izvještaju koji je stigao u naš dispečerski centar, Biber je odbio vožnju jer je mušterija bila u alkoholiziranom stanju. Prema Zakonu, nismo u obavezi da povezemo takve klijente. Nakon što je odbio vožnju, taj muškarac je počeo lupati po automobilu našeg člana, koji je inače ratni vojni invalid. Šta se dalje dešavalo nije mi poznato", kazao je Enver Suljagić, predsjednik Udruženja Sarajevotaxi.

Prema njegovim riječima, nadzor na pomenutom stajalištu je pojačan zbog ovog incidenta, a naročito nakon što su, kako tvrdi Suljagić, u dispečerski centar, ali i samom Biberu, počele stizati prijetnje smrću.