Tokom sudske rasprave
0

Muškarac pokušao ubiti ženu u Općinskom sudu Sarajevo

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon završene sudske rasprave u Općinskom sudu u Sarajevu jučer je Z.N. oštrim predmetom pokušao ubiti žensku osobu inicijala Č. M.

"Oko 10:40 sati, Prva policijska uprava je obaviještena da je u prostorijama Općinskog suda u Sarajevu, ulica Šenoina, nakon završene sudske rasprave, Z. N. (rođen 1972. godine), oštrim predmetom nanio povrede Č. M., (rođena 1984. godine)", saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako nam je rekla Amra Hodžić, stručna saradnica za odnose s javnošću Općinskog suda, incident se dogodio tokom ročišta na Porodičnom odjeljenju Općinskog suda u Sarajevu.

"Incident je stavljen pod kontrolu, a sudska policija nije bila prisutna na ročištu, jer to inače nije praksa na ovom odjeljenju", rekla je Hodžić za naš portal.

Ona je dodala da oštri predmet kojim je počinjeno krivično djelo nije unesen u sud, već je napadač taj predmet uzeo iz kancelarije.

Povrijeđena je prebačena na Kliniku za urgentnu medicinu KCUS-a, gdje je zbrinuta.

Iako je policija navodi da su teške tjelesne povrede nanesene oštrim predmetom, glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić rekla je za naš portal da je pacijentica dovezena s frakturom nosne kosti i da je zbrinuta na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju.

Nedugo zatim, Z. N. je uhapšen zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo ubistva u pokušaju.

Z. N. je predat Odsjeku za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac.