RMC Dr. Safet Mujić
0

Mostarski vijećnik Mirza Drežnjak nakon teške saobraćajne nesreće stabilno

G. Š.
Nakon teške saobraćajne nesreće vijećnik Koalicije za Mostar u Gradskom vijeću Mostara Mirza Drežnjak je stabilno, uskoro očekuje operaciju i ljekari u Kantonalnoj bolnici "Dr. Safet Mujić" u Mostaru intenzivno prate njegovo stanje, potvrđeno je za Klix.ba

Kako nam je kazano, imao je tešku povredu nogu i rebara, ali na svu sreću kičma i glava su bez težih povreda. Bolnica ima dovoljne količine krvi koje je trebao, te se prati njegovo stanje i ukoliko ne bude nepredviđenih komplikacija vjerojatno će sutra biti operisan.

Podsjetimo da je mostarski vijećnik teške tjelesne povrede zadobio u saobraćajnoj nesreći koja se u ponedjeljak dogodila na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Potoci kod Mostara.

Do nesreće došlo oko 18 sati, kad su se sudarili motocikl Piaggo kojim je upravljao 41-godišnji mostarski vijećnik i automobil Ford za čijim volanom je bio 63-godišnji S.G. koji je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede.

Mostarska policija je na mjestu nesreće uradila uviđaj te poduzela sve zakonom predviđene mjere i radnje kako bi se rasvijetlio slučaj i utvrdile okolnosti koje su dovele do saobraćajne nesreće.

Odmah se na društvenim mrežama proširio poziv za doniranje krvi u Kantonalnoj bolnici "Dr. Safet Mujić" gdje je Drežnjak hospitaliziran.