Potvrdila policija
2

Mladiću kod Tomislavgrada prepriječili put i zaprijetili vatrenim oružjem

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Filmski prizor odvijao se na cesti kod Tomislavgrada kad su mladića dvojica muškaraca dočekala na saobraćajnici, presreli mu put i zaprijetili vatrenim oružjem, izazivajući opću opasnost, potvrđeno je iz MUP-a Livanjskog kantona.

Kako navode iz kantonalnog MUP-a, policijskim službenicima u Tomislavgradu je slučaj, koji se dogodio jučer u četiri sata, prijavio 27-godišnjak iz Tomislavgrada koji je bio žrtva nasilnika.

On je policiji kazao da su ga na predjelu ceste R-419, na lokalitetu Krilića Trnje (Tomislavgrad) dočekali i prepriječili mu put, te mu nakon kraćeg verbalnog razgovora prijetili vatrenim oružjem 29-godišnji I.B. iz Tomislavgrad i 37-godišnji I. A. iz Tomislavgrad, da bi u jednom momentu I.A. iz vatrenog oružja ispalio jedan metak u zrak.

"Na mjesto događaja izašli su pripadnici Policijske stanice Tomislavgrad, gdje nisu zatekli I.B. i I. A. , ali su naknadnim operativnim radom pronađeni i dovedeni u stanicu. Nad njima je zavedena kriminalistička obrada, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo 'Izazivanje opće opasnosti' po krivičnom zakonu FBiH", navode iz kantonalnog MUP-a.