Crna hronika
59

Mirza Hatić ostaje iza rešetaka

Piše: E. F.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu predložilo je danas da se Mirzi Hatiću odredi jednomjesečni pritvor, a nakon što je uhapšen zbog sumnje da je opljačkao Č. M. u ponedjeljak poslijepodne u hodniku objekta "Cassino", koji se nalazi u krugu hotela Holiday.

Danas je na sudu održano i ročište u ovom predmetu i to pred sutkinjom za prethodni postupak Indirom Jahić koja je Hatiću odredila jednomjesečni pritvor.

Podsjećamo, Hatića je sarajevska policija uhapsila nakon što je oštećeni prijavio kako su ga napala četiri razbojnika oko 16 sati u hodniku objekta “Cassino”.

Navodno, razbojnici su prijeteći pištoljima od njega oteli torbicu sa novcem, mobilnim telefonom i prsten od bijelog zlata sa dijamantom, ukupne vrijednosti oko 20.000 KM, a zatim pobjegli u nepoznatom pravcu.

Hatić je osumnjičen za razbojništvo, ali je na saslušanju u policiji ustvrdio kako on nema veze sa ovim događajem.

Kazao je kako ga je određena osoba prijavila kao krivca te da je to platila njegova konkurencija.

"Kod mog branjenika nije pronađen ni novac, niti mobitel, kao ni prsten i negirao je da je imao bilo kakve veze sa cijelim događajem. Tužiocu je čak rekao ko ga je prijavio policiji i za koliko novca", kazao je za Klix.ba Omar Mehmedbašić, Hatićev branilac.

Podsjećamo, Hatić je policiji poznat po različitim krivičnim djelima, a u medije je dospio i nakon pokušaja da sruši krst na Zlatištu, ali i kasnijeg hvalisanja da ga je baš on srušio.

Alen Čengić, vlasnik objekta "Cassino", o cijelom slučaju je saznao iz medija, a ustvrdio je da je nemoguće da on ne zna šta se događa u njegovom objektu te da ne vjeruje da se pljačka dogodila.