Crna hronika
3

Maloljetnik iz Zvornika brutalno pretukao vršnjakinju

FENA
Zvornik
Zvornik
Policija u Zvorniku lišila je slobode maloljetnog A. D. (14) iz Glumine kod Zvornika zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nanošenje teških tjelesnih povreda maloljetnoj A. B. (13), saopćeno je iz Stanice javne bezbijednosti Zvornik.

A. B. se sinoć nije vratila iz škole, a nedugo nakon što su policiji prijavili da im nema kćerke, njeni roditelji su je u skoro besvjesnom stanju pronašli u Zlatnim vodama kod Zvornika.

Iz policije preciziraju da je A. B. imala povrede po cijelom tijelu nanesene tupim predmetima i nakon što joj je ukazana pomoć u zvorničkoj Općoj bolnici prebačena je u Klinički centar u Tuzlu.

U Stanici javne bezbijednosti Zvornik rečeno je da se preduzimaju radnje u cilju dokumentovanja navedenog krivičnog djela.

Prema riječima Dragana Cvijanovića, dežurnog hirurga u Općoj bolnici u Zvorniku djevojčica je bila brutalno pretučena, imala je otok oko očiju, krvarenje iz lijevog uha, te otečene ušne školjke sa znacima unutarlobanjskog krvarenja.

S obzirom da je bila u teškom posttraumatskom šoku ukazali su joj prvu medicinsku i hiruršku pomoć, nakon čega je upućena na neurohirugiju KBC u Tuzli. Nakon pregleda dežurnog ginekologa ustanovljeno je da nije bilo tragova nasilnog seksualnog čina.