Crna hronika
7

Kupres: Starac pijan pao i preminuo nakon što se udario u bradu

Piše: E. F.
Sedamdesetosmogodišnji S. V. iz mjesta Gornji Malovan kod Kupresa preminuo je u subotu u livanjskoj bolnici, nakon što je pao u alkoholiziranom stanju i teško se povrijedio u vlastitom domu.

Ovo je za Klix potvrđeno i u MUP-u Livanjskog kantona, u kojem kažu da u slučaju smrti ovog starca nema elemenata krivičnog djela.

"Nakon sumnjivih teških povreda usljed kojih je starac i preminuo obavljena je obdukcija koja je pokazala kako je smrt nastupila usljed povreda u predjelu vrata, nastalih nakon pada u kući. Naime, starac je bio u alkoholiziranom stanju i u hodniku je pao tako da je zadobio težak udarac u bradu, što je doprinijelo i povredi vrata", pojasnio je za Klix.ba Ivica Vrdoljak, glasnogovornik MUP-a Livanjskog kantona.

Podsjećamo, smrt starca policiji je prijavilo osoblje Kantonalne bolnice u Livnu, posumnjavši u okolnosti nastanka teške povrede.

Policija je odmah otvorila istragu te je ispitala i suprugu preminulog, koja je starca našla u lokvi krvi u vlastitom domu.

Ona je, prema Vrdoljakovim riječima, bila u štali, a istakla je da je njen suprug pio cijeli dan. Kada se vratila u kuću zatekla ga je u lokvi krvi. Pozvala je sina koji je oca odveo u bolnicu, međutim, starac je samo pola sata kasnije preminuo.