Crna hronika
64

Krvavi obračun u centru Tuzle, dvije osobe teško povrijeđene

Piše: D. Brkić
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba (Foto: D. Z./Klix.ba)
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Dvije osobe teško su povrijeđene u krvavom obračunu, koji se večeras oko 20:50 sati dogodio na platou između zgrada Avaz Robot i Titanic, u centru Tuzle, pedesetak metara od sjedišta MUP-a TK.

Povrijeđene osobe prevezene su u UKC Tuzla gdje im se ukazuje pomoć, a nezvanično saznajemo kako je jedna osoba u kritičnom stanju.

U MUP-u TK su nam potvrdili kako je napadač ili više njih koristio automatsko naoružanje, te da je raspisana potraga na području TK, dok su o događaju obavješteni i službenici MUP RS-a.

Saznajemo kako je u zgradi Titanic večeras bilo otvorenje novog cafe-bara, te da su u blizini objekta bile četiri osobe. Oko 20:50 sati na njih je ispaljen rafal iz automatskog naoružanja, nakon čega su se napadači s dva automobila udaljili u nepoznatom smjeru.

Od očevidaca saznajemo kako su povrijeđeni na UKC Tuzla prevezeni u putničkim automobilima, dok je veoma brzo na mjesto događaja pristiglo i sanitetsko vozilo.

Nezvanično se pominje kako je riječ o još jednom obračunu dvije suprostavljene grupe okupljenje oko Merseda Hadžića, zvanog Mirso Švicarac i Damir Mehića, zvanog Bibi. Da li su špekulacije, koje su se proširile Tuzlom, istinite sazat će se nakon uviđaja kojeg obavljaju službenici kriminalističke policije PU Tuzla i dežurni kantonalni tužitelj.