Crna hronika
1

Kotor Varoš: Dok su vršili uviđaj nesreće vatrogasce udarilo vozilo

FENA
Na magistralnom putu Banja Luka-Teslić, u mjestu Slatina, kod Kotor Varoši sinoć se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a zatim je na ekipu koja je obavljala uviđaj naletilo vozilo koje je povrijedilo dvojicu vatrogasaca.

U saobraćajnoj nesreći, do koje je došlo oko 19,55 sati, učestvovalo je putničko vozilo marke Golf, kojim je upravljao Goran Novaković (1963.) iz Kotor Varoši, dok je drugi učesnik u saobraćajnoj nesreći bio pješak Mirko Ružičić (1953.) iz Kotor Varoši, koji je tom prilikom smrtno stradao.

Uviđaj na mjestu nesreće obavila je dežurna tužiteljica Okružnog tužilaštva Banja Luka Gordana Radujko, zajedno s ovlaštenim službenicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Kotor Varoš.

Radujko je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere (tehnički pregled putničkog motornog vozila, naloženo je vađenje krvi od oba učesnika u saobraćajnoj nesreći), kako bi se utvrdio uzrok nesreće, a naložena je i obdukcija nastradale osobe.

Oko 22,10 sati, na magistralnom putu Banja Luka-Teslić u smjeru Teslića, na ekipu koja je obavljala uviđaj u spomenutoj saobraćajnoj nesreći, udarilo je teretno vozilo marke Ford kojim je upravljao Nenad Šmugović (1964.) iz Kotor Varoši.

Tom prilikom tjelesne povrede zadobili su vatrogasci R.D. (1980.) i P.B. (1964.) iz Kotor Varoši, potvrđeno je danas iz Okružnog tužilaštva Banja Luka.