Crna hronika
23

Kabilović i Elezović van životne opasnosti, policija traga za napadačem

Piše: D. Brkić
Beriz Kabilović i Đani Elezović nalaze se van životne opasnosti nakon što su jučer teško ranjeni u pucnjavi na parking prostoru tržnog centra Sjenjak.

Kabilović i Elezović dovezeni su na UKC Tuzla sa višestrukim povredama donjih ekstremiteta, a u poslijepodnevnim satima ljekarski timovi su obavili operativne zahvate.

"Možemo reći kako je zdravstveno stanje pacijenata B. K. i Đ. E. stabilno nakon obavljenih operacija", kazali su nam u Službi za komunikacije UKC Tuzla.

Kabilović i Elezović su bili u automobilu Audi 3 kada je na njih rafal iz automatske puške ispalio nepoznati muškarac. Očevici su tvrdili kako je napadač na sebi imao pancir i da je bio skriven iza parkiranih automobila.

"Čuli smo za razne spekulacije, ali u ovom trenutku mogu potvrditi kako tragamo za jednom NN osobom koja je jučer pucala iz automatske puške i teško ranila dvije osobe", kazali su nam u MUP-u TK.

Kabilović je u martu prošle godine bio akter pucnjave u kojoj je ranjen Amar Adrović. Nakon dvomjesečnog skrivanja predao se službenicima MUP-a TK.

Ranije je osuđivan zgob pucnjave u naselju Kula, a bio je akter pucnjava ispred diskoteka Roma i Rondo. I Đani Elezović je osoba poznata službenicima policije, a svojevremeno je bio akter jedne tučnjave.