Crna hronika
3

Još jedna smrt na cesti: Borka Baković poginula u Ključu

Piše: E. F.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sedamdesetčetverogodišnja Borka Baković iz Ključa poginula je jučer u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na putu M 5 u blizini objekta DOO “Cafers“ u Ključu. Nju je dok je prelazila cestu udario Hamid S. (53) koji je upravljao automobilom Škoda Fabia.

Povrijeđena pješakinja je vozilom hitne pomoći prevezena u Dom zdravlja Ključ, ali su dežurni ljekari samo mogli konstatovati smrt koja je nastupila usljed zadobivenih povreda.

Nakon završenih uviđajnih radnji, vozilo kojim je prouzrokovana saobraćajna nezgoda je izuzeto radi vještačenja, a nastavlja se dalja kriminalistička istraga u cilju dokumentovanja krivičnog djela teška djela protiv sigurnosti javnog prometa.

Nezvanično saznajemo da je vozač pješakinju udario usljed brzine neprilagođene uvijetima na putu. Međutim u policiji ovakvu informaciju nisu htjeli potvrditi niti demantovati.

"Od vozača je u ovom slučaju uzeta izjava te su izuzeti uzorci krvi i urina radi vještačenja. Također, tužilac je naredio da se ispita kočioni sitem i općenito tehnička ispravnost vozila. Nakon ovih nalaza znat ćemo više o uzroku saobraćajne nesreće", kazao je za Klix.ba Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a USK.