Crna hronika
9

Jedan od uhapšenih za ubistvo na Ilidži s organiziranom grupom krao u Kiseljaku

Klix.ba
Ilustracija
Službenici policijske stanice Kiseljak u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a KS otkrili su organiziranu grupu osoba koje su sumnjiče za teške krađe na području općine Kiseljak tokom 2015. i 2016. godine, kao i za krivična djela izvršena na području drugih kantona.

Radi se o osobama inicijala DŽ. K. (1979.), S. K. ( 1997.) i A. I. (1990.) iz Sarajeva, te V. K. (1994.) iz Kiseljaka.

Dokumentovano je više od 20 krivičnih djela teških krađa koje je ova grupa vršila provaljivanjem u stambene i vikend objekte, sportske kladionice, ugostiteljske objekte te u hotel Dalmacija u Kiseljaku.

Kradljivci su najčešće razbijali staklene izloge kladionica i ugostiteljskih objekata odakle su krali LCD televizore, računare i drugu tehniku, nakon čega su ih prodavali na području Sarajeva. Istražnim radnjama je utvrđeno da su za vršenje krivičnih djela koristili motorno vozilo marke Mercedes 200D, starije proizvodnje, kako bi imali dovoljno prostora za prijevoz ukradenih predmeta, ali i nastojali da izgledaju neupadljivo.

Protiv navedenih osoba Kantonalnom tužilaštvu Travnik podnesen je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, a saznanja koja su dobijena provođenjem istražnih radnji bit će dostavljena i drugim kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova, saopćeno je iz MUP-a SBK.

Kako Klix.ba saznaje, S. K. koji je učestvovao u krađama je jedan od uhapšenih za ubistvo muškaraca na Ilidži 8. novembra. S. K. i O. M. su ubili P. N. (1952.) u njegovoj kući, nakon čega su ukrali njegov automobil.