Nakon nesreće kod Bosanske Krupe
1

Iz rijeke Une izvučena tijela četvero poginulih

Piše: N. J.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Ronioci su iz rijeke Une izvukli tijela sve četiri osobe koje su sinoć oko 22 sata poginule u saobraćajnoj nesreći u mjestu Ljusina između Bosanske Otoke i Bosanske Krupe, potvrdio je za Klix.ba komesar policije MUP-a Unsko-sanskog kantona Marijan Šimić.

Mercedes u kojem su se nalazile četiri muške i jedna ženska osoba je izletio s ceste i završio u rijeci Uni, a preživjela je jedna muška osoba koja je završila na granama drveta iznad rijeke.

Policija je identitet i informaciju o stradalima dobila od povrijeđenog muškarca koji je ispao automobila i zaustavio se na granama drveta iznad rijeke. On je odmah potvrdio da su se sve četiri osobe utopile.

Ronilačke ekipe su odmah sinoć počele potragu za tijelima, ali zbog mraka ona nije mogla dati rezultata. Potraga je nastavljena u jutarnjim satima petka i uspješno je okončana oko 12 sati, kada su iz rijeke Une izvučena sva četiri tijela i Mercedes.

Svi stradali su sa područja Krajine, a inicijali poginulih su P. S., M. M., M. S. i B. I., dok je povrijeđen P. Z. Povrijeđenom je ljekarska pomoć pružena u bolnici u Bihaću, u čiju će mrtvačnicu biti prevezena tijela četiri smrtno stradale osobe. Istraga o ovoj nesreći je u toku.