Crna hronika
59

Imam u Velikoj Kladuši udaren tupim predmetom i zboden nožem

Piše: M. Nukić
Imam Selvedin efendija Beganović iz Velike Kladuše napadnut je sinoć ispred imamske kuće u kojoj živi.

Nepoznati napadač napao je imama s leđa udarivši ga tupim predmetom, a kada je pao na tlo nanio mu je povrede nožem, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u Unsko-sanskog kantona.

"Napadač mu je nanio povrede nožem u predjelu grudnog koša i vrata. Konstatacija medicinskog osoblja Doma zdravlja je da se radilo o lakšim povredama, tako da se ovaj slučaj tretira kao nanošenje lakših tjelesnih povreda. Provode se istražne radnje i nastavlja istraga koja je povezana s prethodna dva slučaja napada", rekao je za Klix.ba Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Šiljdedić je kazao kako postoje sumnje da je riječ o vehabijama, ali da će se ispitati i sve ostale opcije. Za sad nemaju posebne tragove.

"Pozitivno je to što je efendija ovaj put bolje vidio svog napadača. Nadamo se da će se rasvijetliti ovaj događaj. Istraga je u toku i za sada nemamo osumnjičenog", rekao je Šiljdedić.

Efendija Beganović koji je imam u džematu Trnovi, napadnut je oko 17:25 sati ispred imamske kuće u kojoj živi. Ovo je treći napad koji je doživio u manje od mjesec dana. Prvi napad dogodio se 8. decembra kada su mu nanesene teže tjelesne povrede nožem u predjelu ramena i ruke, a 13. decembra je pretučen.