Svemu prethodila tučnjava
10

Ibri Miladinu predložen jednomjesečni pritvor zbog pucnjave u centru Sarajeva

A. Ku.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Ibri Miladinu, osumnjičenom za ranjavanje jedne osobe iz vatrenog oružja u ulici Zelenih beretki u centru Sarajeva, predložen je jednomjesečni pritvor, potvrdila je za Klix.ba Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.

"Postupajući tužitelj Tužilaštva Kantona Sarajevo predložio je određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Ibri Miladinu koji se sumnjiči za izazivanje opće opasnosti i nanošenja teških tjelesnih povreda. Pritvor je određen zbog opasnosti da bi osunjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti ili dovršiti krivično djelo", rekla nam je Bavčić.

Podsjećamo, do pucnjave je došlo u utorak, a svemu je prethodio fizički obračun više osoba, nakon čega su medicinsku pomoć na KCUS-u samoinicijativno su zatražila dva muškarca.

Nakon ljekarske obrade konstatovano je da je Timur Keketović zadobio ustrijelnu ranu noge te je zadržan na Klinici na ortopediju radi daljnjeg liječenja.

Za muškarca N.S. konstatovano je da je zadobio tešku tjelesnu povredu upotrebom fizičke snage, te je nakon ljekarske obrade pušten na kućno liječenje.