Sud potvrdio optužnicu
14

Gordan Pervan iz Čitluka optužen da je policijskom službeniku nanio teške povrede

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Kantonalno tužilaštvo HNK je nakon okončane istrage, podiglo optužnicu protiv Gordana Pervana (62) iz Čitluka zbog krivičnog djela napada na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti, a Općinski sud u Čitluku istu je potvrdio u cijelosti.

Kantonalno tužilaštvo HNK je nakon provedene i okončane istrage, podiglo optužnicu protiv Gordana Pervana (62) iz Čitluka, koji se sumnjiči da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti,koju je dana 15. 01. 2024. godine Općinski sud u Čitluku potvrdio u cijelosti.

Optužnicom se Gordan Pervan sumnjiči da je 03. 09. 2023. godine, nakon što je u večernjim satima narušavao javni red i mir u UO "The Pub" u Čitluku, zbog čega su po pozivu građana u ugostiteljski objekat pristupili policijski službenici PS Čitluk, koje je po njihovom dolasku osumnjičeni verbalno vrijeđao, pa su ga isti lišili slobode i službenim vozilom doveli u prostorije PS Čitluk.

Kako se navodi, nakon privođenja je nastavio sa vrijeđanjem, a dok mu je policijski službenik A. B. skidao sredstva za vezivanje, napao službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti.

"On je otvorenim dlanom ruke, udario policijskog službenika A. B., u predjelu lijevog oka, uslijed čega je isti zadobio tešku tjelesnu povredu u vidu traumatske katarge lijevog oka i nagnječenje bulbusa lijevog oka. Dakle, optuženi je napao službenu osobu u obavljanju poslova javne sigurnosti, odnosno dužnosti čuvanja javnog reda i pri tome ju teško tjelesno ozlijedio", navode iz Tužilaštva HNK.

Podsjećaju da je optuženom u ovom krivičnom predmetu po rješenju Općinskog suda u Čitluku bila određena mjera pritvora u trajanju od mjesec dana.

"Općinski sud u Čitluku zakazao je ročište radi izjašnjenja o krivnji optuženog za 22. februara 2024. godine, u 11 sati", naveli su iz Tužilaštva HNK.