Crna hronika
31

General Ajnadžić nakon saobraćajne nesreće na liječenju na UKCS: Osjećam se dobro

Piše: N. N.
Nedžad Ajnadžić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Penzionisani general Armije RBiH i predsjedavajući Općinskog vijeća Općine Centar trenutno se nalazi na liječenju na Univerzitetsko-kliničkom centru u Sarajevu. Ajnadžić je, podsjećamo, prije dva dana u Crnoj Gori doživio tešku saobraćajnu nesreću, a osim njega povrijeđene su i njegova supruga te kćerka.

Ajnadžić kaže kako se trenutno osjeća dobro uz mjestimične bolove u predjelu vratne kičme, koljena koje je operisano te karlice.

"Kada se uzme u obzir tip i obim nesreće koju sam doživio osjećam se odlično", kaže Ajnadžić na početku razgovora za Klix.ba.

Saobraćajna nesreće desila se na izlazu iz Danilovgrada u pravcu Nikšića, a Ajnadžić se s porodicom vraćao iz Crne Gore gdje je bio na godišnjem odmoru.

"Desilo se nešto veoma čudno. Na tom dijelu puta je pravac i sve je izuzetno pregledno. U jednom trenutku iz suprotnog smjera, iz prilično duge kolone, izletjelo je vozilo VW Pasat te je prešlo u moju traku. S moje strane nije bilo nikakvih saobraćajnih pogrešaka i to je i ustanovljeno uviđajem", pojašnjava Ajndžić šta se desilo.

On naglašava da je u trenutku nesreće bio vezan sigurnosnim pojasom što je, s obzirom na nesreću, doprinijelo da sve prođe bez ljudskih žrtava.

"Uspio sam prikočiti te se djelimično skloniti u desnu stranu kako udar ne bi bio direktan. Nisam smio ići ni previše desno jer je s te strane provalija. Smrt je bila i desno i lijevo i čini mi se da sam ipak učinio najbolju stvar. Zahvalan sam Bogu da je sve prošlo bez žrtava", kaže Ajnadžić.

Prvu pomoć na mjestu događaja pružio mu je sarajevski ljekar Hamza Zlatan koji se tu slučajno zadesio. Poslije je zbrinut na Kliničkom centru u Podgorici odakle je prebačen u Sarajevo.

"Nakon nesreće čovjek koji me udario dao je lažni iskaz tvrdeći da sam ja preticao. Međutim, na osnovu dokaza na mjestu događaja policija je utvrdila stvarno stanje. Nakon nekoliko sati i on je povukao svoj iskaz i priznao krivicu", dodaje Ajnadžić.

Ajnadžić se trenutno osjeća dobro i kaže da mu je drago što postoji veliki broj ljudi koji su zainteresirani za to što se desilo te su ga zvali i raspitivali se za njegovo zdravstveno stanje.

"Hvala svima, mogu im samo poručiti da sam dobro", kaže Ajnadžić.

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, šef Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS-a na kojoj je smješten Ajnadžić, kaže da je njegovo stanje sada stabilno.

"On je sada u stabilnom stanju. Poznato je iz traumatološke škole da ovakvi udari izazivaju višestruke povrede pri čemu se neke otkriju naknadno. On je vrlo korektno zbrinut u Podgorici, mi smo nastavili njegovo liječenje i ustanovili neke nove povrede. Provodimo intenzivne mjere liječenja i nadamo se da će u narednim danima sve biti dobro", kaže Gavrankapetanović.

Supruga i kćerka generala Ajnadžića su također povrijeđene u udesu, a Gavrankapetanović kaže da je i njihovo stanje stabilno.

"Sve troje imaju povrede vratne kičme. Supruga je, iako je sjedila na najopasnijem mjestu, prošla s najlakšim povredama. Kćerka ima više povreda i u ovoj situaciji ona je možda i najviše povrijeđena. Mislim da će sve ovo, ako Bog da, biti dobro", dodaje Gavrankapetanović.