Stradale dvije osobe
12

Formirana istražna komisija povodom avionske nesreće na Kozari

N. V.
Foto: MUP RS
Foto: MUP RS
Nakon završenog uviđaja na mjestu gdje je pronađen avion Piper koji se prije nekoliko dana srušio na području Kozare, formirana je i četvoročlana komisija koja će istražiti uzroke nesreće.

Ministar komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović je imenovao četveročlanu komisiju na čelu sa glavnim istražiocem Salkom Begićem povodom zrakoplovne nesreće sportskog aviona Piper 28 koja se 10. 12. 2020. godine dogodila na području planine Kozara.

Na mjestu događaja su pronađena dva tijela nastradalih, lična dokumenta i dva mobilna aparata, a u pitanju su državljanka Rumunije i državljanin Srbije koji su nosili oralne vakcine za životinje.

Obdukcija njihovih tijela će biti izvršena sutra, 14. decembra, u prostorijama Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske.

Policija iz Bosanske Gradiške je uz saglasnost dežurnog tužioca Tužilaštva BiH izvršila uviđaj jučer na lokalitetu Crna lokva na Kozari, u zaseoku Subotići, ali bez komisije za istraživanje zrakopolovnih udesa jer tada nije bila formirana.