Crna hronika
62

Foča: Poginule dvije državljanke Crne Gore i jedna BiH, tijela izvučena

Piše: M. Nukić
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Tijela poginulih putnica su izvučena iza 12 sati ispod autobusa kompanije Centrotrans iz Istočnog Sarajeva, koje su poginule kada je autobus sinoć sletio sa ceste u blizini Foče. Spasilačke ekipe su stigle na teren jutros prije 10 sati, nakon čega je počelo izvlačenje tijela.

Kako javlja ekipa portala Klix.ba sa mjesta događaja, među poginulima su dvije državljanke Crne Gore i jedna državljanka BiH. Za sada je poznato da je među poginulima jedna djevojka koja se vraćala sa skijanja iz BiH. Kako saznajemo, djevojka je državljanka Crne Gore koja je živjela u Francuskoj. Na mjestu događaja su došli i njeni rođaci kod kojih je krenula u posjetu u Crnu Goru.

Tijela su bila prikliještena ispod autobusa, pa je izvlačenje trajalo nešto duže.

Na mjestu nesreće su ekipe Gorske službe spašavanja i ekipa Hitne medicinske pomoći, a tjela se izvlače pomoću dizalica kojim prvo moraju pomjeriti vozilo.

Vozač i suvozač su također na mjestu nesreće i oni su ujedno jedini koji nisu povrijeđeni. Obojica su u stanju šoka i nisu spremni za davanje bilo kakvih izjava.

Među povrijeđenima je 12 osoba, od kojih jedna teže. Svi oni su smješteni u Univerzitetskoj bolnici u Foči.

Prisutna je i dežurna tužiteljica Okružnog tužilaštva iz Foče. Nešto kasnije će biti poznato više informacija.

Kako je ranije za Klix.ba kazala glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić, vozač autobusa koji je saobraćao na relaciji Istočno Sarajevo - Herceg Novi iz sada neutvrđenih razloga izgubio je kontrolu nad vozilom, usljed čega je autobus skliznuo sa ceste i sletio u provaliju.

Prema izjavama svjedoka, na ovom dijelu puta je bilo veliko nevrijeme i poledica u momentu nesreće. Vozilo je posjedovalo zimsku opremu i tehnički je bilo ispravno, rekli su u Centrotransu.