Crna hronika
314

Filmska potjera u Zenici: Skrivio saobraćajnu nezgodu, fizički napao vozača, pa divljao po gradu

Klix.ba
Policijska potjera pripadnika MUP-a Zeničko-dobojskog kantona za odbjeglim vozačem Audija A6, koji je na kružnom toku na bulevaru skrivio saobraćajnu nezgodu i fizički napao vozača drugog vozila, završena je uspješno hapšenjem i privođenjem u policijsku stanicu.

Vozač Audija u subotu navečer je prilikom ulaska u kružni tok na bulevaru u Zenici bez kočenja udario u vozilo Peugeot ispred sebe, a potom je izašao iz vozila i fizički napao vozača Peugeota nakon čega se zadao u bijeg. Kamere Hayat TV-a snimile su incident koji se dogodio na kružnom toku, a potom su se, zajedno s policijom, dali u potjeru za odbjeglim vozačem.

Prema riječima glasnogovornice MUP-a ZDK Aldine Ahmić, vozač Audija je nakon napuštanja mjesta nezgode divljao po gradu bježeći od policije te je tom prilikom oštetio još šest vozila u privatnom vlasništvu.

Ulice u Zenici su bile blokirane prilikom policijske potjere, a sve se završilo nakon što je vozilo u kojem su se nalazili Idriz Hamidović i Roki Sejdović locirano u zeničkoj ulici Aleja Šehida. Osumnjičeni su pronađeni u stanu stambene zgrade te su privedeni u policijsku stanicu na ispitivanje.

Kako saznajemo, oni će biti predani u nadležnost Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, a još uvijek nije poznato da li će biti zatražena mjera pritvora za osumnjičeni dvojac zbog izazivanja saobraćajne nesreće, fizičkog napada i drugih radnji koje im se stavljaju na teret.