Crna hronika
108

Eldin Mulić uhapšen zbog pokušaja ubistva: Autom želio usmrtiti Sulju Planju

Piše: E. F.
Automobil kojim je na cestu oboren Planja (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Automobil kojim je na cestu oboren Planja (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Eldin Mulić (26) iz Sarajeva uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva kada je jučer u ulici Koševo automobilom Nisan Maximo udario Sulju Planju, a potom pobjegao sa mjesta događaja.

Naime, kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, Mulić je namjerno udario Planju želeći ga pregaziti. Navodno, dvojica muškaraca od ranije su bili u žestokom sukobu, a itekako su poznati policiji u Sarajevu.

Mulić je, podsjećamo, nakon što je udario Planju koji je srećom zadobio samo frakturu noge, pobjegao sa mjesta nesreće.

Nešto kasnije zaustavljen je u neposrednoj blizini Kantonalnog suda u Sarajevu u automobilu kojim je bježao, a na kojem je od udara bila razbijena kompletna šoferšajbna.

Mulić će danas nakon saslušanja u policijskim prostorijama biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Inače, Mulić je hapšen zbog preprodaje droge 2011. godine kada je uhapšen zajedno sa Smajom Hadžimusićem koji je kasnije brutalno ubijen u ulici Sutjeska i to pošto mu je njegova nevjenčana supruga zabila nož u srce.

S druge strane, Planja je u rubrike crne hronike dospio 2006. godine kada je ranjen hicem iz pištolja u istoj ulici. Godinu dana kasnije on je brutalno pretučen na benzinskoj pumpi u Kiseljaku kada ga je napalo nekoliko osoba.