Crna hronika
8

Eldar Leđen u jednomjesečnom pritvoru zbog ubistva sina

Piše: E. F.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Sudija Kantonalnog suda u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva KS i odredio jednomjesečni pritvor Eldaru Leđenu, osumnjičenom da je u subotu ubio svoga četveromjesečnog sina u iznajmljenom stanu u sarajevskom naselju Švrakino Selo.

Ovo je za Klix.ba potvrdio Omar Mehmedbašić, Leđenov advokat.

Kako saznajemo od sudije za prethodi postupak, Huseina Delalića, tužilac je pritvor zatražio zbog činjenice da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, ali i zbog težine počinjenog krivičnog djela za koje je zaprijećena kazna dugotrajnog zatvora.

Podsjećamo, Eldar je sa svojim četveromjesečnim sinom ostao sam u subotu, nakon što je njegova supruga otišla na posao. Dijete je plakalo, a Leđen mu je pokušao dati hranu iz flašice. No, dječak je to odbijao pa ga je Leđen izrevoltiran njegovim plačem bacio na fotelju sa drvenim držačima.

Mališan je pri padu udario glavom u držač te zadobio povredu od koje je preminuo na mjestu.

Otac je odmah pozvao Hitnu pomoć i svoju suprugu, ali pomoći djetetu nije bilo. Oboje su privedeni na razgovor u policiju i prvobitno su tvrdili da im je dijete ispalo. Na koncu, Leđen je priznao šta je uradio te je potom i uhapšen.