Na gradskoj pijaci
49

FOTO / U eksploziji u Bihaću jedna osoba poginula, dvije ranjene

Piše: E. G.
Bihać
(Foto: mojusk.ba)
Jedna žena je smrtno stradala, dok su druge dvije osobe ranjene u eksploziji koja se desila jutros u neposrednoj blizini bihaćke gradske pijace u ulici Hadžiabdića mahala.

D. S. i D. I. su ranjene dok su rano jutros postavljale štand na kojem inače prodaju voće i povrće, a eksplozivna naprava je aktivirana u momentu otvaranja suncobrana.

Kako saznaje Klix.ba, radi se o dvjema sestrama sa područja Grmuško-srbljanskog platoa, koje svakog ponedjeljka na istom mjestu prodaju svoje proizvode. Osim njih, u eksploziji je ranjena i jedna muška osoba, koja najvjerovatnije ima lakše povrede.

"Njih dvije su jutros oko 7:30 sati dovezene u Kantonalnu bolnicu Dr. Irfan Ljubijankić. Žena čiji su inicijali D. S. je imala teške povrede te je odmah prebačena u operativnu salu, gdje je podlegla tokom operacije u devet sati. Druga žena, inicijala D. I., ima lakše povrede, njeno stanje je stabilno i smještena je na Ortopediju. Ona ima povrede donjih ekstremiteta, odnosno lijeve potkoljenice", rekla je za Klix.ba Maja Dizdarić, glasnogovornica Kantonalne bolnice u Bihaću.

Još uvijek nije poznato o kakvoj eksplozivnoj napravi se radi i da li ih je bilo više. Policija vrši uviđaj, nakon čega će biti poznato više detalja.