Crna hronika
0

Dvije pucnjave u Sarajevu, teško povrijeđena jedna osoba

Piše: D. B.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U dvije pucnjave, koje su se sinoć dogodile u Sarajevu, teško je povrijeđena jedna osoba, a pričinjena je i materijalna šteta.

Kako je za portal Klix.ba potvrđeno u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, prva pucnjava se dogodila u 00:50 sati u UO Šadrvan, koji se nalazi Rakovačkoj ulici na Ilidži. Zasad nepoznata osoba je ispalila nekoliko hitaca iz vatrenog oružja, a tom prilikom niko nije povrijeđen. Materijalna šteta je pričinjena na ugostiteljskom objektu, kao i na jednom vozilu.

Druga pucnjava se dogodila u Olovskoj ulici u Sarajevu u 03:00 sati. Jedna osoba je teško povrijeđena vatrenim oružjem i prevezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Potvrđeno je da se ne radi o povredama opasnim po život.

"Radi se o muškarcu inicijala A. F. (1992), koji je zadobio višestruke prostrelne rane. Operisan je na Klinici za urologiju, a bit će smješten na Ortopediju radi nastavka liječenja. Ranjen je u desnu šaku uz frakturu kosti, lijevu natkoljenicu, desnu potkoljenicu, koljeno, glutealnu regiju... Njegovo stanje je stabilno", izjavila je glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić.