Crna hronika
0

Dvije osobe dovode se u vezu sa ubistvom učenice u Brčkom 2001.

SRNA
Policija Brčko distrikta raspolaže informacijama da se dvije osobe "sa lokalnih prostora" mogu dovesti u vezu sa ubistvom četrnaestogodišnje učenice Suzane Simikić iz sela Buzekara, kod Brčkog u maju 2001. godine, potvrdio je šef brčanske policije Goran Lujić.

Lujić je dematovao glasine da je jedna od tih osoba strani državljanin.

"Obojica imaju moguću vezu sa izvršenjem tog krivičnog djela, kako po lokalitetu življenja, tako i konkata na tom području, ali još je preuranjeno bilo šta više o tome govoriti", rekao je Lujić novinarima.  

Govoreći o aktivnostima na vještačenju tragova pronađenih na mjestu gdje je ubijena Simikićeva, Lujić je naveo  da je ostvarena saradnja sa eminentnim laboratorijama u inostranstvu, ali da na tom planu nije bilo značajnijih pomaka. 

"Za nas i Tužilaštvo Brčko distrikta predmet o ubistvu Suzane Simikić u smislu istrage još je aktivan. Ja se iskreno nadam da, uprkos tome što je prošlo mnogo vremena od tragičnog događaja, da će, ipak, uključujući posvećenost i angažovanost kapaciteta na istrazi, u narednom periodu ovaj slučaj biti rasvijetljen", kaže Lujić.

Suzana Simikić, učenica osmog razreda Osnovne škole u Ražljevu u Brčkom, ubijena je 2001. godine prilikom povratka iz škole. Njeno tijelo je nađeno u šumi pored puta, nekoliko stotina metara od porodične kuće. Na tijelu je konstatovano više povreda, a smrt je nastupila usljed gušenja.