Crna hronika
0

Dva maloljetnika iz Sarajeva uhapšena u krađi vozila u Travniku

Klix.ba
(Foto: MUP SBK)
Teška krađa motornog vozila Golf 2 prijavljena je Policijskoj upravi Travnik u utorak u 13:10 sati, a vozilo i kradljivci su uskoro pronađeni

Automobil registarskih oznaka K37-T-560, ukraden je iz ulice Čabruše, gdje je bio parkiran, a o tome su odmah po prijavi obaviještene sve policijske patrole kao i susjedne policijske stanice radi blokade saobraćajnica, saopćeno je iz MUP-a SBK.

Već oko 13:40 sati vozilo je uočeno na području općine Donji Vakuf. Policijska patrola PS Donji Vakuf blokirala je magistralni put u mjestu Nenadi, a u pokušaju da izbjegne blokadu, vozilo je udarilo u zaštitnu ogradu.

Dvije osobe su pobjegle iz vozila, ali ih je druga policijska patrola, koja u međuvremenu stigla na mjesto događaja, sustigla i lišila slobode. Radi se o maloljetnim osoba sa područja Sarajeva, inicijala V.O. rođen 1998. godine i M.O, rođen 1999. godine. Nad njima se provodi kriminalistička obrada, a sumnjiče se i za krađu vozila Golf 2 na području općine Ilidža, koje su službenici policije pronašli tokom dana na području Kalibunara u Travniku.

Po okončanju obrade, protiv imenovanih će biti podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Travnik.