Crna hronika
52

Doboj: Suprugu tukao letvom, ona ga ubola nožem u grudi

FENA
Fatima S. (38) ubola je sinoć svog supruga Damira S. (42) nožem u predjelu grudnog koša, nakon svađe i fizičkog sukuba u naselju Kotorsko kod Doboja.

Glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Doboj Ljerka Stanimirović potvrdila je Feni, navodeći inicijale supružnika, da je policija o ovom slučaju obaviještena oko 17.25 sati, od ljekara Hitne pomoći Doboj, nakon što je Damir S. prevezen u tu zdravstvenu ustanovu.

Stanimirović je kazala da je o svemu obaviješteno Okružno tužilaštvo i da je tužilac zasad ovo krivično djelo okvalifikovao kao ubistvo u pokušaju, ali i da je zatraženo daljnje provođenje istražnih radnji.

Tokom policijskog uviđaja pronađen je nož za koji se sumnja da je korišten u izvršenju ovog krivičnog djela, napomenula je Stanimirović.

Po nezvaničnim saznanjima, Damir S., je nakon verbalnog sukoba, udario svoju suprugu u glavu, dok je bila ispred ulaznih vrata kuće, a potom joj je letvom zadao nekoliko udaraca po tijelu.

Fatima S. je na to reagovala uzevši nož iz motokultivatora koji je bio u dvorištu porodične kuće i ubola supruga u predjelu grudnog koša.

Na lokalnom putu, gdje je pokušao da nađe pomoć, primjetio ga je jedan od mještana Kotorskog i prevezao u hitnu pomoć, nakon čega je izvršena i hirurška intervencija i nalazi se van životne opasnosti.

Policija je nad Fatimom S. izvršila kriminalističku obradu i ona je upućena u medicinsku ustanovu radi utvrđivanja stepena povreda koje je zadobila.

Kako se saznaje, Damir S. bio je u alkoholiziranom stanju prilikom sinoćnjeg sukoba s suprugom, ali koja je i ranije prijavljivana jer ga je prije nekoliko godina također ubola nožem.