Crna hronika
101

Doboj: Otkrivena plantaža sa 400 zasada indijske konoplje

Piše: E. F.
Pronađeni zasad (Foto: CJB Doboj)
(Foto: CJB Doboj)
U šumi zvanoj Krčevina u mjestu Gornja Zelinja nadomak Doboja, policijski službenici iz ovog grada pronašli su na 400 metara kvadratnih zasad od oko 400 stabljka indijske konoplje, kao i predmete koji su korišteni za uzgoj biljaka.

Zahvaljujući operativnim saznanjima o postojanju plantaže, pripadnici Policijske stanice Doboj 2 izvršili su obilazak terena prilikom čega su utvrdili da se na površini od oko 400 m2 očišćenog prostora nalazi zasad indijske konoplje.

Tokom uviđaja pronađene su i izuzete 232 cijele stabljike visine od 48 do 140 cm, 166 komada odsječenih stabljika sa ponovo izraslim izdancima, kao i predmeti koji su korišteni za uzgoj biljaka (plastično bure, kanisteri, gumena crijeva, poljoprivredni alat, posude za sadnice, ambalaža od vještačkog đubriva i preparata za prehranu biljaka i drugo).

Izuzete stabljike indijske konoplje bit će proslijeđene na vještačenje. No, ko je zasadio ove biljke još uvijek nije poznato.

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 2 preduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju pronalaska onih koji su na ovaj način počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.