Napadač uhapšen
2

Djevojka i mladić zbodeni u sarajevskom naselju Azići

Piše: M. B.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Dvije osobe zadobile su teže tjelesne povrede u incidentu koji se iza 14 sati dogodio u ulici Mehe Porobića do broja 58 u naselju Azići u Sarajevu.

Vapaje povrijeđenih čuo je vatrogasac Frlj Fahri koji živi u blizini. Pružio im je prvu pomoć, pozvao policiju te svojim vozilom odvezao u Hitnu medicinsku pomoć.

"Djevojka je mnogo krvarila. Svojim kaišem sam joj povezao nogu kako ne bi iskrvarila jer je rana bila duboka. Nekoliko puta je padala u nesvijest", rekao je za Klix.ba ovaj plemeniti čovjek.

Povrijeđeni su prebačeni na KUM kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

"Osamnaestogodišnja N.R. zadobila je dvije ubodne rane u predjelu lijeve i desne potkoljenice i trenutno se nalazi u operacionoj sali gdje će je zbrinuti vaskularni hirurzi. Šesnaestogodišnji S.K zadobio je ubod u predjelu lijeve strane skrotuma, te ima krvni podljev što zahtjeva hiruršku intervenciju", rekla je za Klix. ba Biljana Jandrić, portparol KCUS-a.

Policijski službenici Četvrte policijske uprave MUP-a KS ubrzo nakon ovog incidenta uhapsili su E.G. (1994.) koji se sumnjiči za nanošenje tjelesnih poveda oštrim predmetom, potvrđeno nam je u MUP-u KS.

Uviđaj su obavili pripadnici MUP-a KS.