Crna hronika
36

Detalji tragedije u Vogošći: Esad Šećeragić u automobilu doživio infarkt

Piše: E. F.
Mjesto tragedije (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Mjesto tragedije (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Esad Šećeragić, šezdesetogodišnjak koji je danas preminuo u Vogošći, najvjerovatnije je doživio infarkt u vožnji, zbog čega se zapravo i zapalio automobil kojim je upravljao.

Smrt je Šećeragića u automobilu zadesila svega 100 metara od kuće, a kako smo saznali od komšija na mjestu događaja, baš u trenutku kada je krenuo na posao.

Kako su nam danas ispričali očevici, najprije se jutros oko deset sati začuo jak zvuk konstantnog turiranja automobila. Bilo je toliko glasno da je probudilo neke od stanara u obližnjoj zgradi, a pretjeran rad motora je vjerovatno doveo do curenja goriva i pojave dima.

Slučajni prolaznici su tada primijetili da se automobil Renault Clio zaustavio na sredini ulice i pritom je izlazio dim iz njegove haube.

Jedan od slučajnih prolaznika je bio i policajac u civilu, kao i stanar obližnje zgrade, koji je primijetio onesviještenog muškarca u automobilu. Odmah je izvukao Šećeragića, ali mu pomoći nije bilo jer nije davao znakove života.

Šta je tačno uzrok smrti potvrdit će obdukcija tijela nastradalog, no pretpostavlja se da je Šećeragić preminuo usljed srčanog udara.

Kako smo mogli saznati, sumnja se da je Šećeragić doživio infarkt, zbog čega je i došlo do opuštanja njegovog tijela u vožnji, a nakon toga i zapaljenja automobila.

Prolaznici koji su se zatekli na mjestu događaja u datom momentu su odmah pozvali policiju, a na teren je izašla uviđajna ekipa, kao i inspektor za protivpožarnu zaštitu, te Hitna pomoć. No, nisu mogli učiniti mnogo te su samo konstatovali smrt nastradalog.

U ulici Feriza Merzuka danas su se okupile i komšije nastradalog ne vjerujući da je Šećeragić preminuo.

"Vidjela sam ga samo nekoliko minuta prije ovoga dok je silazio niz stepenice kada je krenuo na posao. Ne mogu da vjerujem da se ovo dogodilo", kazala je Hasiba Hrbat, jedna od Šećeragićevih komšinica.

Kako su nam ispričali, iza preminulog je ostala supruga i dva sina, a za cijelu porodicu imaju samo riječi hvale. Inače, Šećeragić je bio član Unije socijaldemokrata (USD), te je bio na listi za člana Parlamenta Federacije BiH.

"To su divni ljudi, prava domaćinska kuća", kazala nam je Hrbat.

Kako smo saznali, upravo komšije su Šećeragićevoj supruzi kazale da se nešto dogodilo njenom suprugu.

Jedna komšinica je kazala njegovom mlađem sinu da se njegovom ocu zapalio automobil i da bude spreman na najgore. Kako je ispričala, nije mogla da mu kaže da je preminuo. Maldić je navodno otišao do mjesta tragedije, ali nije mogao da gleda svoga oca. Potresena je bila i supruga, kojoj su komšije s oprezom kazale da joj muž nije dobro.