Crna hronika
27

Detalji nestanka djece u Petrovu: Stefan i Milica noć proveli u štali, pronađeni u šumi

Klix.ba
Milica Milojević i Stefan Rajčić
Milica Milojević i Stefan Rajčić
Policijska potraga za dvanaestogodišnjom Milicom Milivojević i njenim vršnjakom Stefanom Rajčićem je uspješno okončana i oni su kasno popodne pronađeni u šumi u zaseoku Brđani.

Na toj lokaciji su ih pronašli pripadnici Jedinice za podršku CJB Doboj, a nakon toga je u službenim prostorijama Policijske stanice Petrovo obavljen razgovor s njima u prisustvu njihovih roditelja i radnika Centra za socijalni rad, prenose Nezavisne novine.

Prema nezvaničnim informacijama, Stefan i Milica noć su proveli u potkrovlju jedne štale u Petrovu u kojoj su pronađeni ostaci svijeće i keksa, a mještani Petrova pričaju da su djeca znala i ranije da odlutaju od kuće.

Razlog za posljednji odlazak od kuće mogao bi biti strah od policije, koju je pozvala komšinica koju su, navodno, Stefan i Milica uznemiravali. Prava drama odvijala se u Petrovu u kojem je Stefanov otac prijavio tamošnjoj policiji da je njegov sin u ponedjeljak popodne otišao od kuće i nije se vratio, da bi se kasnije otkrilo da je u isto vrijeme od kuće otišla i njegova školska drugarica Milica.

Njena majka Snježana, sva u suzama, ispričala je da je kćerku posljednji put vidjela u ponedjeljak oko 18 sati, a na mobilni telefon je bila nedostupna od 23 časa.

"Oko šest popodne je rekla da ide kod drugarice da se igra. Oko 11 sam je zvala na mobilni, ali je telefon bio nedostupan. Mislila sam da će spavati kod drugarice. Jutros sam otišla na posao, a nestanak je prijavio dječakov otac", priča Milivojevićeva, koju smo zatekli u dvorištu kuće u kojoj živi.

Dječaka, kaže, nije dobro poznavala, ali je znala da su školski drugovi. Šta je razlog kćerkinog odlaska od kuće ne zna, a na pitanje da li su možda loše ocjene u školi uzrokovale bijeg, odlučno kaže da nisu.

"Ne znam ni zašto ni kuda je otišla, nisam je tukla, ne sjećam se kada sam je zadnji put udarila, ne znam zašto je otišla od kuće", kaže Milivojevićeva, te dodaje da je otkrila da je djevojčica u međuvremenu, dok je ona bila na poslu, dolazila kući i ostavila svoj mobilni, koji su inspektori odnijeli.

Stefan i Milica su učenici sedmog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Petrovu, u čijoj je blizini jutros viđen Stefan. Direktor škole Nenad Katanić nije pristao da da zvaničnu izjavu, a tokom neformalnog razgovora je kazao da će "nakon svega posla imati i socijalni radnici, ali i škola".

"Kruže razne priče, ali sam siguran da razlog odlaska od kuće nema veze sa školom. U školi nisu pravili probleme, nisu imali ni ukor. Oni su jučer bili u školi, a kasnije smo čuli da su otišli od kuće", rekao je Katanić. Na pitanje novinara Nezavisnih kakvi su đaci Milica i Stefan, kazao je "osrednji", ne objasnivši šta pod tim podrazumijeva.

Đaci ove škole ispričali su da su Stefan i Milica "više vremena provodili na ulici nego kod kuće, te su se do kasno u noć mogli vidjeti da lutaju kroz Petrovo".

"Ja sam ih viđao kako se vode za ruke i idu kroz Petrovo, a bili su zaista željni pažnje. Koristili su svaku priliku da se 'slikaju' za televiziju. Pametni su, elokventni. Stefanova fotografija na kojoj povodom Vaskrsa prikuplja jaja je bila hit na internetu", naveo je mještanin Petrova, uz molbu da mu ne navodimo ime.

Stefanov otac, kažu mještani, ranije je osuđivan za ubistvo, i navodno je "odležao" kaznu, dok je Miličin otac napustio porodicu, a ova djevojčica živi s majkom i bratom.