Crna hronika
579

Detalji incidenta na Bjelašnici: Palicama napali supruga direktorice hotela Maršal

Klix.ba
Foto: Hayat.ba
Foto: Hayat.ba
Četiri osobe su privedene nakon današnjeg incidenta u hotelu Maršal na Bjelašnici, u kojem je povrijeđena jedna osoba, kazala je za Klix.ba v. d. direktorice hotela Maršal Amra Kaljić.

Prema njenim riječima, predsjednik Udruženja "Zelene beretke" Muhamed Švrakić je odbio platiti djeci termin za igranje na fudbalskom terenu koji se nalazu u sklopu hotela Maršal te je nakon upozorenja radnika da ili plati ili napusti mjesto predviđeno za igranje, fizički nasrnuo na njenog muža te ga povrijedio.

"Odmah smo pozvali policiju, a nakon fizičkog i verbalnog kontakta, došlo je nekoliko članova porodice Švrakić s palicama, a sve se to dešavalo s policijom. Pozvali smo i hitnu pomoć kao i pripadnike specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS). Anarhija se mora zaustaviti i želim da policija riješi ovaj slučaj", kazala je Kaljić.

Dodala je kako se fudbalski teren u sklopu hotela Maršal plaća te da su radnici hotela zamolili Muhameda Švrakića da plati što je on odbio i rekao: "Ovo je sve moje, ne moram plaćati".

Iz MUP-a KS su kazali da su uviđaj obavili pripadnici Policijske stanice (PS) Hadžići te da su protiv dvije osobe podnesene krivične prijave za narušavanje javnog reda i mira.