Crna hronika
40

Denis Stojnić uhapšen zbog lihvarenja, tvrdi da mu je sve namješteno

Piše: N. J.
Denis Stojnić
Denis Stojnić
Bh. MMA borac Denis Stojnić u utorak je uhapšen zbog sumnje da je ugrozio sigurnost i lihvario Adija Nukića iz Sarajeva.

Ove su optužbe, kaže Stojnić u razgovoru za Klix.ba, odmah pale, te je brzo pušten na slobodu, ali je zbog svega završio u bolnici, jer je imao predinfarktno stanje.

"Tom istom Adiju Nukiću ja sam pomagao i namjeravao otvoriti rent-a-car firmu te prepustiti njemu da vodi taj posao. No, on je mojih pet auta založio automafiji jer im je dugovao novac. Tako su mi prije mjesec dana javili da ga drže zajedno sa mojim autima, te da će ga pustiti i vratiti auta ako donesem 55.000 KM. Njegov otac me molio da ga isščupam i ja sam dao svoj novac i spasio ga te vratio svoja auta. Adi i njegov otac su mi obećali vratiti novac, ali od tada mi je samo njegov tetak vratio 20.000 KM, te su mi Nukići ostali dužni 35.000 KM", rekao je Stojnić za Klix.ba, ističući da je odmah po povratku svojih vozila odlučio odustati od posla sa iznajmljivanjem auta.

Dodaje kako je njegova jedina greška što je prijetio Adiju da bi ga natjerao da mu vrati novac, umjesto da ga je odmah prijavio policiji.

"Namjestili su mi čitav slučaj, samo da mi ne bi vratili novac, a iskoristili su to što sam rekao da će Adi stalno biti sa mnom dok mi ne vrati preostalih 35.000 KM. Međutim, ja ću pokrenuti sudski postupak protiv njih i vratiti svoj novac, a tužiću ih i zbog uvrede časti. Policiju pozivam da ispita kome je i zašto Adi davao auta. Prevario je i svoju djevojku čija je tri auta založio automafiji, baš kao i jednu moju drugaricu čijeg je Golfa 6 također predao tim ljudima. Neka policija ispita to, umjesto što sumnjiči za lihvarenje čovjeka koji samo želi svoj novac nazad", poručio je Stojnić.

Na kraju je dodao da ni jednog trenutka nije namjeravao povrijediti Adija, što dokazuje i to da mu je dao drugu šansu i nakon svega mu dao posao u jednom od svojih ugostiteljskih objekata. No, dodaje, ubuduće sa njim ne želi imati ništa, te će svoj novac tražiti posredstvom suda.

"Nakon ovog iskustva, ubuduće ću biti vrlo oprezan kad budem nekome želio pomoći", zaključio je MMA borac.