Na putu Sarajevo-Tuzla
0

FOTO / Cisterna potpuno izgorjela, plamen zahvatio i šumu

Piše: A. Panjeta
(Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
Cisterna koja se danas zapalila na magistralnom putu Sarajevo-Tuzla na prevoju Karaula, oko 13 sati, potpuno je izgorjela.

Saobraćaj je bio blokiran, a put je ponovo bio prohodan tek u 17.15 sati naizmjenično iz jedne u drugu traku.

Višesatni zastoj izazvao je kilometarske kolone iz oba pravca, a brojni vozači nisu imali strpljenja da čekaju te su otišli alternativnim pravcima preko Sokolca, dok su se neki vratili put Tuzle pa preko Doboja.

Kako je ispričao jedan od očevidaca, mimoilazeći se sa cisternom primijetio je dim sa stražnje strane te signalizirao vozaču da stane.

Vozač je djelovao zbunjeno, pa je očevidac uzeo njegov aparat za gašenje požara te počeo s gašenjem. Kada se činilo da je požar ugašen, plamen se ponovo pojavio pa su im još neki od prolaznika ustupili svoje aparate za gašenje, ali kad su vidjeli da se požar širi jedino su se mogli udaljiti kako ne bi nastradali.

Nastao je strahovit plamen, a vatrogasna ekipa koja je došla iz pravca Kladnja mogla je samo držati vatru pod kontrolom jer je vatra zahvatila i dio šume pored puta.

Nakon što je požar saniran, potpuno spaljeni ostaci cisterne okruženi su policijskom trakom te je obavljen uviđaj dok je saobraćajna policija regulirala nagomilani promet iz oba pravca.