Crna hronika
66

Četvorica uhapšenih razbojnika zadržani, među njima i traženi Nedim Đonko

Piše: E. F.
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Četvorica razbojnika odnosno Nermin Redžepović (25), Nedim Đonko (24), Abdulkerim Softić (23) te Adnan Grebović (30), a koji su sinoć uhapšeni nakon razbojništva na Ilidži zadržani su naredna 24 sata, a po nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Kako nam je potvrdio i Alem Hamzić, portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, oni će biti ispitani tokom sutrašnjeg dana te će postupajući tužilac nakon toga protiv njih poduzeti i zakonom predviđene mjere.

Oni se sumnjiče da su izvršili ukupno 11 razbojništava i to u četiri prodavnice, četiri benzinske pumpe i tri kladionice.

Nedim Đonko je organima gonjenja od ranije dobro poznat, a za njim je u aprilu mjesecu Općinski sud u Sarajevu raspisao potjernicu zbog sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Inače, navedena četvorka je uhapšena sinoć oko 22.20 sati kada je izvršila razbojništvo nad radnikom T.B. u prodavnici TR "Konaković" u ulici Kasindolska broj 196, općina Ilidža. Uz prijetnju pištoljem ukraden je novac u iznosu oko 850 KM.

Policijski službenici IV Policijske uprave (PU), radeći na rasvjetljavanju tog krivičnog djela uhapsili su šest osoba ali su dvije osobe puštene na slobodu nakon saslušanja u policiji.