Crna hronika
0

Bosanska Krupa: U teškoj saobraćajnoj nesreći povrijeđeno sedam osoba

Piše: M. Ć.
Ilustracija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ilustracija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila u blizini Bosanske Krupe povrijeđeno je sedam osoba, od čega su četiri zadobile teške tjelesne povrede.

Kako su kazali u MUP-u USK, nesreća se dogodila u 07:40 sati u Bosanskoj Otoci na magistralnom putu M-14 u naselju Ćevanuše, a učestvovala su dva putnička vozila. Vozilom marke Opel Astra upravljao je vozač inicijala Ć. I. (1951.) iz Cazina, dok je vozilom marke Mercedes upravljao B. E. za kojeg još nisu dostupni podaci.

"Do saobraćajne nezgode došlo je kada se vozač Ć. I. kretao svojim vozilom iz pravca Bosanske Krupe u pravcu Bosanske Otoke te zbog neprilagođene brzine udario u obalu, a nakon toga i u putničko vozilo marke Mercedes koje se kretalo iz suprotnog smjera", kazali su u MUP-u.

Na mjesto događaja upućena je patrola policije Policijske stanice Bosanska Krupa koja je osigurala mjesto nesreće, kao i dežurni ljekar Hitne službe Doma zdravlja Bosanska Krupa koji je pružio liječničku pomoć povrijeđenima. Nakon toga, povrijeđeni su vozilom Hitne pomoći prevezeni u Kantonalnu bolnicu "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću.

Nakon liječničke obrade u navedenoj ustanovi, kod vozača Mercedesa B. E. i suvozača inicijala S. S. (1952.) iz Bosanske Otoke konstatovane su teške tjelesne povrede. Vozaču Opela Ć. I. konstatovane su lakše tjelesne povrede, dok su kod putnika inicijala P. A. (1989.) iz Cazina utvrđene teške tjelesne povrede, H. A. (1994.) iz Velike Kladuše teške tjelesne povrede, D. I. (1955.) iz Cazina lakše tjelesne povrede, dok je osoba R. A. (1961.) iz Cazina zadržana na promatranju u bolnici u Bihaću.

"Nakon završene kriminalističke obrade i potrebnih vještačenja, protiv vozača Ć. I. bit će podnesen izvještaj nadležnom Kantonalnom tužilaštvu za krivična djela iz člana 336 KZ FBiH, teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa", kazali su u MUP-u.