Crna hronika
23

Pajazetović je bombu bacio u masu bez ranijeg upozorenja

Piše: Am. Dž.
Foto: RTVUSK
Foto: RTVUSK
Emir Pajazetović, koji je jutros u Velikoj Kladuši aktivirao eksplozivnu napravu u diskoteci EX pri čemu je povrijeđeno više od 30 osoba, još uvijek se oporavlja u bihaćkoj bolnici i nalazi se pod stalnom policijskom prismotrom, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u Unsko-sanskog kantona (USK).

"Očekuje se u toku dana odvođenje u MUP lica koje je aktiviralo eksplozivnu napravu. On ima status osobe lišene slobode. Istraga u ovom slučaju je još uvijek u toku. Uzimaju se izjave očevidaca i nastoji se utvrditi kako je tačno došlo do ovog događaja", rekao je u izjavi za Klix.ba Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Ističe da je do sada u Kantonalnu bolnicu "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću primljeno 26 osoba, te da je stanje jedne osobe koja je zadobila teže tjelesne povrede sada stabilno.

Šiljdedić je pojasnio kako napadač nije povrijeđen u samoj eksploziji nego u ranijem fizičkom obračunu sa osobama zaduženim za obezbjeđenje objekta.

Šiljdedić je u izjavi za Anadoliju kazao da slučaj poput jutrošnjeg aktiviranja eksplozivne naprave u Velikoj Kladuši na prostorima tog dijela Bosne i Hercegovine dosad nije zabilježen.

Prema njegovim riječima napadač je eksplozivnu napravu bacio u masu, bez ranijeg upozorenja.