Troje povrijeđenih
17

FOTO / Bomba u Tuzli nije bačena pred kafić Stand by

Piše: D. Brkić
Mjesto eksplozije (Foto: Klix.ba)
Mjesto eksplozije (Foto: Klix.ba)
Pedesetšestogodišnji S.D. iz Tuzle teško je povrijeđen u sinoćnjoj eksploziji ručne bombe u tuzlanskoj Džafer mahali, dok su D.R. (24) i R.M. (35) lakše povrijeđeni.
Mjesto eksplozije (Foto: Klix.ba)
Mjesto eksplozije (Foto: Klix.ba)
"Povrijeđeni S.D. je smješten na Odjel intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimaciju. On je sinoć po prijemu odmah operisan. Povrijeđeni D.R. je na Klinici za hirurgiju, dok je R.M. još sinoć nakon ukazane pomoći napustio UKC Tuzla", rekli su nam u press službi UKC Tuzla.

U Kantonalnom tužilaštvu Tuzla kažu kako postoje indicije o tome ko je bacio bombu, ali još uvijek ne mogu dati preciznu informaciju o toj osobi.

"Još uvijek se provjeravaju navodi. Utvrđujemo okolnosti vezene za ovaj događaj", kazali su nam u Kantonalnom tužilaštvu Tuzla.

Eksplozivna naprava bačena je na asfalt u Džafer mahali. Iako se prvobitno spekulisalo kako je bomba bačena u blizini kafića Stand by, osoblje kafića je to demantovalo.

"Eksplozija bombe nema nikakve veze s ovim objektom. Mi smo regularno radili kada se čula eksplozija, a potom je ulica blokirana zbog uviđaja. Dakle kafić Stand by nema nikakve veze s ovim događajem", reklo nam je osoblje ovog ugostiteljskog objekta.

Eksplozija bombe je uznemirila građane. Tri osobe su povrijeđene, a oštećen je i automobil, najvjerovatnije vlasništvo R.M. Službenici MUP-a TK nastavljaju rad na dokumentovanju ovog nemilog događaja o kojem je obaviješten i dežurni kantonalni tužilac.