Uhapšene dvije osobe
0

Bježeći od policije iz auta izbacili 20 kg droge

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Fočanska policija uhapsila je u šumi kod sela Osija Miloša i Duška Tanaskovića koji su tokom današnje policijske potjere iz automobila u pokretu izbacili dvije vreće u kojima se nalazilo oko 20 kilograma opojne droge skank.

Tanaskovići, koji se sumnjiče za transport i prodaju droge skank, privedeni su u Stanicu javne bezbjednosti Foča, a istraga nad njima nastavlja se pod nadzorom Okružnog tužilaštva Trebinje.

Portparol Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo Danka Tešić potvrdila je ranije da je saobraćajna policija jutros oko 9.50 pokušala u dva navrata da zaustavi putničko vozilo "Golf II", koje se kretalo na putu Foča - Miljevina.

"Dvije osobe koje su se nalazile u vozilu pobjegle su prema Miljevini, a nakon što je počela potjera patrole saobraćajne i kriminalističke policije, oni su pored magistralnog puta izbacili dvije vreće sa oko 20 kilograma opojne droge skank", rekla je Tešićeva i dodala da je na jednom lokalnom putu prema šumi naknadno pronađeno napušteno vozilo.

Ona je navela da su Tanaskovići uhapšeni nakon osmosatne potrage u šumi između Miljevine i Foče, te da su u potrazi, osim pripadnika kriminalističke policije, učestvovali i pripadnici Jedinice za podršku Foča.

Tešićeva je istakla da je ova akcija zaplijene droge rezultat pojačane aktivnosti Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Foča i kriminalističke policije Stanice javne bezbjednosti Foča, koja se provodi u okviru akcije "Mreža 2010".