Crna hronika
25

Benjamin Delalić se predao policiji zbog pucnjave u Zvorničkoj ulici

Piše: E. F.
Benjamin Delalić
Benjamin Delalić
Benjamin Delalić uhapšen je sinoć oko deset sati i to zbog sumnje da je počinio krivično djelo nanošenja teških tjelesnih povreda i izazivanja opće opasnosti u pucnjavi koja se jučer u popodnevnim satima dogodila na Malti.

Njega se zapravo sumnjiči da je učestvovao u pucnjavi koja se dogodila proteklog vikenda u Zvorničkoj ulici u sarajevskom naselju Grbavica, kada je ranjen Č. A. (32) sa Ilidže. Zbog ove pucnjave uhapšen je bio i G. E. (21), ali je on u međuvremenu pušten na slobodu.

Podsjećamo, Č.A. (1983) je tom prilikom ranjen u desnu potkoljenicu te je tada i upućen na liječenje na Kliniku za ortopediju i traumatologiju.

O ovom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Delalić je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedene osobe.

Podsjećamo, Dedalić je hapšen prije samo dvadesetak dana i to nakon što je za njim policija u Istočnom Sarajevu raspisala potragu zbog sumnje da je 9. marta na području općine Istočno Novo Sarajevo počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Naime, Delalić je tada prijetio policajcima da će ih ubit putem spikerfona mobilnog telefona i to pošto je pobjegao prilikom njegovog zaustavljanja u rutinskoj saobraćajnoj kontroli.