Obračun na Dolac Malti
29

Benjamin Delalić predat u nadležnost Tužilaštva KS, poznato za koja krivična djela se sumnjiči

S. Š.
Delalić je predat u nadležnost Tužilaštva KS u 11:30 sati (Foto: T. S./Klix.ba)
Delalić je predat u nadležnost Tužilaštva KS u 11:30 sati (Foto: T. S./Klix.ba)
Benjamin Delalić (1993. godište) predat je danas u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, nakon što je jučer lišen slobode zbog osnova sumnje da je pucao na Amira Pašića Faću.

Nad Delalićem će biti nastavljen rad na dokumentovanju krivičnih djela "Izazivanje opće opasnosti" i "Oštećenje tuđe stvari".

Za Klix.ba je iz Tužilaštva KS potvrđeno da će Delalić u prostorijama tužilaštva biti zadržan 24 sata, nakon čega će biti donijeta odluka o daljem zadržavanju ili puštanju na slobodu.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Podsjetit ćemo, on je jučer lišen slobode u prostorijama Policijske uprave Novo Sarajevo, a sve nakon što je za njim raspisana potraga zbog incidenta koji se dogodio u ponedjeljak, 1. januara.

Naime, u Paromlinskoj ulici na Dolac Malti tada je došlo do upotrebe vatrenog oružja, a sve je prijavio Amir Pašić zvani Faćo, također navodeći da su na njega pucali Delalić i još dvije nepoznate osobe.

Prilikom upotrebe vatrenog oružja, kada je ispaljeno nekoliko metaka, oštećena su tri automobila ali, na svu sreću, niko nije povrijeđen.