Crna hronika
0

Banjalučka policija privela šumokradice iz Omarske i Oštre Luke

Piše: E. F.
Ukradena drva (Foto: CJB Banja Luka)
Ukradena drva (Foto: CJB Banja Luka)
Banjalučka policija uhapsila je pet osoba koje se sumnjiči da su na području Omarske i Oštre Luke počinile šumsku krađu te na taj način Šumama Republike Srpske i privatnim vlasnicima nanijele ukupnu materijalnu štetu u iznosu od blizu 3.500 KM.

Za sebe su pribavili imovinsku korist od 3.500 KM.

Naime, radeći na rasvjetljavanju šumskih krađa izvršenih na području koje operativno pokrivaju policijske stanice Oštra Luka i Omarska, policijski službenici ovih stanica došli su do operativnih saznanja da su M. D. (45) i M. T. (48) na području Omarske izvršili dva krivična djela šumske krađe, dok su osobe inicijala M. R. (24) i D. R. (24) te M. R. (24) šumu krali na području općine Oštra Luka.

Osumnjičeni su krivična djela počinili tako što su u julu i augustu uz upotrebu podesnog alata i fizičke snage u šumama privatnog i državnog vlasništva otuđivali veću količinu drvnih sortimenata, te su na taj način Šumama Republike Srpske i privatnim vlasnicima nanijeli ukupnu materijalnu štetu u iznosu od 3.500 KM.

U toku je kompletiranje i dokumentovanje predmeta, nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima šumske krađe protiv M. D. (45), M. T. (48), M. R. (24) i D. R. (24), i krivično djelo krađe protiv M. R. (24).