Crna hronika
21

Automobilom udario šest osoba na autobuskom stajalištu u Tuzli

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Šest osoba prevezeno je na UKC Tuzla, večeras oko 17:40 sati, nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila u blizini raskrsnice Brčanska Malta.

S UKC Tuzla su nam rekli da su povrijeđene osobe na Klinici za ortopediju. Tri osobe zadobile su teške povrede i troje je lakše povrijeđeno.

"U saobraćajnoj nesreći su učestvovali vozači automobila Škoda Oktavija Derviš S. (52), iz Tuzle, i vozač Golfa 5 Nihad K. (31). Oni su se svojim autmobilima kretali iz pravca Slavinovića ka Brčanskoj Malti, a prvi rezultati istrage govore kako je na semaforu došlo do kontakta automobila nakon kojeg je vozač Škoda Oktavije prešao u drugu kolovoznu traku i udario u kiosk", kaže Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

Očevici tvrde kako je izbjegnuta velika tragedija, jer je samo koji minut ranije gradski autobus prihvatio desetak putnika.

"Čuo sam da je povrijeđen mladić po nadimku Lega. U Tuzli ga znaju kao beskućnika. Nadam se da će biti dobro", rekao nam je jedan od očevidaca.

Uviđaj obavljaju službenici MUP-a TK i dežurni kantonalni tužilac. Nakon obavljenog uviđaja bit će poznato kako je došlo do saobraćajne nesreće, a informacija o zdravstvenom stanju povrijeđenih osoba saopštit će se ujutro.