Pretres hotela Casa Grande
106

FOTO / Velika akcija SIPA-e i Tužilaštva BiH, Keljmendi pobjegao u Crnu Goru

Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba (Foto: N. G./Klix.ba)
Pretres hotela Casa Grande (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Više stotina pripadnika SIPA-e učestvuje jutros u jednoj od najvećih policijskih akcija u BiH, kodnog naziva Lutka, usmjerenih protiv više grupa koje su se bavile organizovanih kriminalom. Cilj akcije bio je i hapšenje Nasera Keljmendija, koji je izbjegao akciju i pobjegao u Crnu Goru.

Prema dostupnim informacijama bliskim istrazi, pripadnici SIPA-e prema nalogu Odjela za organizovani kriminal Tužilaštva BiH vrše pretres više objekata u Istočnom Sarajevu, Sarajevu i Zvorniku. U akciji je ukupno uhapšeno oko 20 osoba.

Akcija je usmjerena protiv tri organizovane grupe i više osoba koje su učestvovale u ubistvima i razbojništvima. Jedan od objekata u kojima se vrši pretres je i objekat Casa Grande, vlasništvo Nasera Keljmendija, jednog od osumnjičenih u akciji protiv organizovanog kriminala. U Sarajevu je pretresen i stan u ulici Marka Marulića.

Između ostalih, u Bijeljini je uhapšen Marko Krajišnik, a uhapšeni su i Bojan Cvijan, bivši šef odjela za narkotike u SIPA-i te Zoran Pušara.

Na području Istočnog Sarajeva tokom noći uhapšeno je više osoba koje se dovode u vezu sa neriješenim ubistvima koja su se dogodila proteklih godina na ovom području, saznaje Srna.

Osobe koje su uhapšene tokom noćašnje policijske akcije na području grada Istočno Sarajevo, dovode se u vezu i sa drugim krivičnim djelima, kao i sa Darkom Elezom, kojem je Apelacioni sud u Beogradu prošle godine potvrdio presudu kojom je osuđen na devet godina zatvora.